Prijava uporabnika
Ste pozabili svoje geslo?Še nimate uporabniškega imena in gesla? Uporabniški profil si boste Ustvarili v postopku nakupa.      0590 / 45-800   od 8. do 16. ure
 

Vrste domen

Domena je naslov, na katerem je vaša spletna stran dosegljiva na spletu. Ime domene se začne z www, vmes je poljubno izbrano ime in na koncu končnica (.si,.com,.net,.org,...), ki je odvisna od vaše ciljne skupine in vaših potreb. Priporočamo vam registracijo bolj prepoznavnih domen kot so: .com,.org,.net in seveda Slovenske domače domene .si.

.si
.si domeno lahko poleg pravne od 6. novembra 2008 registrira vsaka fizična oseba ter tuji pravni in fizični subjekti. Registracija je možna za obdobje največ 5 let.
.com
Kratko za "commercial". Domene s končnico .com so najbolj popularne domene na internetu. Kupi jih lahko vsak individualen uporabnik ali podjetje.
.net
Kratko za "network". To domensko končnico so sprva namenili uporabi tehničnim spletni stranem. Vseeno, domene s to končnico so pogoste in na voljo vsakomur.
.org
Ko kupite .org domeno ("organization") je vaša organizacija povezana v dobro-vzpostavljeno znamko zaupanja in integritete. Domena .org je nastala za organizacije, ki so služile interesom javnosti. Danes je .ORG smatrana za eno najbolj zaupanja vrednih domen na internetu.
.biz
Domena z končnico .biz ("business") je predvidena za poslovne namene.
.info
Prva neomejena domena takoj za .com, .info domene so dostopne širši javnosti. Domena je informativno naravnana na vaše produkte in ideje.
.mobi
.Mobi je edina usmerjena domena unikatnim potrebam mobilnih internetnih uporabnikov. Obiskovalci so lahko brezskrbni, da je spletna stran komptibilna z mobilnimi napravami, če se le-ta konča na .mobi.
.eu
Da bi registrirali .EU domeno, morate izpolnjevati vsaj en sledeči pogoj: i) Podjetja, ki imajo registriran sedež, glavno upravo ali glavni kraj poslovanja v Evropski skupnosti; ii) organizacije s sedežem v Evropski skupnosti, ki ne vplivajo na uporabo nacionalne zakonodaje, iii) Fizične osebe s stalnim prebivališčem v Evropski skupnosti
.name
Dostopna omejeni javnosti, .name email naslovi so v formatu ime@priimek.name, medtem, ko so spletne strani formata www.ime.priimek.name. Na voljo so le domene tretjega nivoja (npr: ime.priimek.name).
.de
Administrativni kontakt .de nemške domene mora imeti naslov v Nemčiji. Domena je primerna za naslavljanje nemške publike. .DE zahteva minimalno dva domenska strežnika.


StartSSL™ Web-of-Trust Notary
Vaša povezava je šifrirana.
 
Napredna nadzorna plošca

Za vaše gostovanje bo poskrbela napredna nadzorna plošča cPanel, ki vam bo omogočila ustvarjanje email računov, backup, ustvarjanje mysql baz,...

Image Feature

Več o nadzorni plošči cPanel >>

Pa začnimo

Poglejte naše pakete in jih primerjajte med seboj, ali pa nas kontaktirajte in pomagali vam bomo izbrati pravega za vas..

Potrebujete pomoč?

Potrebujete pomoč ali pa nas želite kaj povprašati? kontaktirajte & povprašajte nas